Zomerfilm Hulst
Terug naar evenementen

Zomerfilm Hulst

  • Filmfestival
Film
02 september 2022 t/m 03 september 2022

PROGRAMMA ZOMERFILM 2022 BEKEND 

 

Zomerfilm organiseert op 2 en 3 september weer een openluchtbioscoop op het Molenbolwerk in Hulst. Beide filmavonden zijn gratis toegankelijk. De films starten om 21u en het terrein gaat om 19.30u open. Op tijd komen om een‘goedzicht’ plekje te bemachtigen is zeker aan te raden, omdat er vaak veel bezoekers op de filmvertoningen af komen. En omdat er vanaf 19.30u al van alles te doen is op het terrein.          

 

De films

 

Op 2 september vertonen we de Franse film ‘La Belle Epoque’ van Nicolas Bedos uit 2020. De film gaat over tekenaar Victor, een zestiger wiens leven in de war raakt als hij zakenman Antoine ontmoet. Antoine heeft namelijk een entertainmentbedrijf dat, via trucages en het naspelen van gebeurtenissen, cliënten terug in de tijd kan laten te gaan. Victor lijkt dat wel wat en besluit voor een week om veertig jaar terug te gaan in de tijd, toen hij zijn grote liefde voor het eerst ontmoette. ‘La Belle Epoque’ is een heerlijke Franse film met een vleugje drama, maar ook voldoende komische momenten. De film krijgt lovende recensies en doet met vlagen denken aan films als ‘The Truman Show’ en ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’.

 

 

Op 3 september staat de Noorse film ‘Ninjababy’ van Yngvild Sve Flikke (2021) op het programma. ‘Ninjababy’ gaat over de 23-jarige Rakel die volop geniet van haar onbezorgde leven. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel. Maar moeder worden stond niet op Rakels bucketlist…. ‘Ninjababy’ is grappig en dramatisch tegelijk. De film is gebaseerd op het bekroonde stripverhaal ‘Fallteknikk’ van Inga Sætre die ook voor deze film de animaties maakte. De film mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen en was in Nederland vorig jaar al te zien bij Film by the Sea als openingsfilm.

 

 

Randprogramma

 

Op beide dagen vanaf 19.30u, zorgt DJ Frutzenprutser voor een gezellige sfeer op het terrein. Deze DJ is een veelzijdige ‘geluidenkunstenaar’, die al vele jaren als kunstenaar actief is. De natuur is zijn inspiratiebron. Met zijn muziek en projecten timmert hij aan de weg als onderdeel van het grenzeloos kunstenaarcollectief Hrins. En dat is nog niet alles: op beide avonden kunnen bezoekers zichzelf live laten tekenen door illustrator Edrick Hemme. Verder zijn er speciale Zomerfilm-cocktails ism The Holy Spiritus en nog veel meer lekkers.

 

Zomerfilm wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een grote groep vrijwilligers, sponsoren en subsidienten. Bij slecht weer gaat Zomerfilm door op een andere locatie. Houdt daarvoor enkele dagen voorafgaand aan Zomerfilm de site en socials van Zomerfilm in de gaten.

 

Organisator

Zomerfilm

Locatie

Molenbolwerk 1 4561 BR Hulst Nederland

Openingstijden

18:00 uur - 01:00 uur

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl