Kermis en Kermiskoers
Terug naar evenementen

Kermis en Kermiskoers

  • Jeugd
Festival
26 mei 2022 t/m 30 mei 2022

De jaarlijkse mei-kermis vindt plaats op de Grote Markt in Hulst in het Hemelvaartsweekend.
De weekmarkt wordt daarom verplaatst naar het 'S Gravenhofplein. 

Aansluitend op maandag is het Kermiskoers.

Maandag 30 mei klinkt in Hulst om 18:30 uur na een te lange onderbreking door Covidperikelen het startschot voor de voorjaareditie van de inmiddels weer traditionele Reunis Vastgoed Kermiskoers Hulst!
Dik twee jaar na de laatste editie in de binnenstad van Hulst keert de TMZ wielerwedstrijd terug daar waar de wielerwedstrijd thuishoort, de gezellige Hulster binnenstad met haar befaamde terrasjes en sfeervolle restaurants. 
De organisatie onder voorzitterschap van Jan Kant zal op Kermismaandag 30 mei wederom zorg dragen voor spannende wielerwedstrijden onder auspiciën van TMZ, waarbij in alle categorieën van het TMZ amateurwielrennen startgelegenheid zal worden geboden. 
De beste amateurs van Zuid West Nederland en België zullen het tegen elkaar gaan opnemen in de strijd om het felbegeerde prijzenschema, met de bijbehorende rijk gevulde premiepot, waar de Hulster Kermiskoers bij de renners om bekend staat! De organisatie rekent dan naast regionale renners ook op veel Belgische belangstelling want de Belgische cracks wisten in de vorige edities de weg naar Hulst goed te vinden!
Volle startlijsten
De organisatie hoopt dus te maken te krijgen met een stevige toeloop van renners waardoor het maximaal aantal inschrijvingen per wedstrijd kan worden gehaald, mede doordat de toen geldende coronamaatregelen een dikke streep door veel amateurwedstrijden in 2020 en van 2021 hebben gezet, lijken de renners op dit moment alle beschikbare wedstrijden aan te grijpen om van het seizoen 2022 wel iets te maken.
Anders dan in 2021
De voorjaarseditie 2022 zal zo als eerder aangegeven, worden gehouden op het welbekende parcours in de historische Hulster binnenstad met start en finishplaats nabij de gezellige Grote Markt op het Cornelis de Vosplein.
Het parcours in het centrum bleek voor de vorige editie in 2021 door de vele werkzaamheden geen haalbare kaart, maar gelukkig was er toen de mogelijkheid om uit te wijken naar de Dullaertwijk waar een mooi parcours en een uitstekende start- en finishlocatie voorhanden was. De renners werkten daar op een goed afgesloten parcours in alle categorieën een uitdagende wedstrijd af.
De organisatie was blij met ook op de alternatieve locatie een brede publieke belangstelling en niet onbelangrijk veel belangstelling van de rennerskant.
Blij en opgelucht
De organisatie stelt “We zijn blij en opgelucht dat de mogelijkheid er nu weer ligt om de editie in 2022 onze geliefde binnenstad te kunnen organiseren” 
Dit is ook in het belang van onze veelal in de Hulster binnenstad gevestigde sponsoren, die een dergelijk evenement mogelijk maken.
We hebben echter nog steeds te maken met beperkingen door aanhoudende wegwerkzaamheden in onze stad waardoor we de wedstrijd zoals het er nu naar uitziet op een enigszins aangepast parcours moeten afwerken, dat natuurlijk wel voor onze renners aanvaardbaar en veilig is!
Zowel bij de S/P categorie, die om 18:30 die van start gaan, als bij de D-categorie ( 19:15) rekent de organisatie op goed gevulde deelnemerslijsten: “We zien dit wel een beetje aankomen na lange inactiviteit door corona, maar het is toch maar even afwachten of de renners onze kermiskoers na een dik jaar afwezigheid goed hebben weten te vinden” 
Om 20:15 uur gaan tot slot de Amateurs van start voor hun wedstrijd door de Hulster binnenstad. Deze categorie geeft altijd spectaculaire wielermomenten.
Publieke belangstelling voor de editie 2022
De organisatie hoopt op een zelfde belangstelling van het publiek als andere edities. “We denken dat de mensen het mooi vinden om weer eens naar een paar spannende wielerwedstrijd te kunnen komen kijken, zoveel is er in de afgelopen 1,5 jaar nu ook niet te beleven geweest voor de wielerliefhebber in Zeeuws Vlaanderen”.
Slotwoord
Met vriendelijke groet besluitend, mede namens de voorzitter en het bestuur van comité Kermiskoers Hulst, spreken wij de wens uit dat u indien mogelijk aandacht kunt schenken in en op uw medium aan ons evenement! 
De media zijn onmisbaar om een evenement als onze Kermiskoers onder de aandacht van de wielerliefhebber te brengen. Wij hopen daarom op uw medewerking!
Ter informatie: de permanance is op de wedstrijddag gevestigd in:
Café De Kroon, Kleine Bagijnestraat 38, 4561 CP Hulst, Telefoon : 0114 635171

Namens de commissie communicatie Kermiskoers Hulst,
Sebastiaan Beens, sebastiaan@fysiofitzeeland.nl / 0031(0)616988861 
Jos de Dijcker, josdedijck@zeelandnet.nl / 0031114314999 / 00310614746082
 

Organisator

Locatie

Grote Markt Hulst

Contact

Openingstijden

14.00 uur tot 00.00 uur


Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl