Terug naar zien en doen

"VOOR REIZIGERS
IN DE TIJD
BESTEMD VOOR
DE EEUWIGHEID"

Het bestaan van Hulst is sterk verweven met de regionale geschiedenis. Hulst was ooit zeehaven van Gent, maakte als vestingstad deel uit van de Staatse en Spaanse Linies, waarvan in de hele gemeente liniedijken en forten te vinden zijn. De aard en de cultuur van de regio vind je nog overal terug. Zo is de vestingstad 1 van de 3 meest complete van heel Nederland. In deze ambiance vinden kunst en cultuur een unieke voedingsbodem. Hulst heeft een heel aantal bouwkundige en culturele monumenten die een toonbeeld zijn voor zowel de vestingstad als de hele gemeente. Het is bewezen dat een monument een positieve uitstraling heeft en het de welvaart en het welzijn van zijn omgeving verhoogt! Hieronder staan de monumenten in de Vestingstad en de dorpen voor u op een rij. Op het kaartje onderaan heeft u een overzicht van de kernen waarin u de monumenten kunt vinden.

Elk jaar in september worden veel monumenten opengesteld voor bezoekers tijdens de open monumentendagen. Hou de website in de gaten en ontdek welke monumenten je kunt bezoeken. 

MONUMENTEN IN DE VESTINGSTAD

MONUMENTEN EN BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE DORPEN

Volg ons
op social media
Overal dichtbij!

Hulst is gelegen in een mooi rustig hoekje van Nederland tussen de Westerschelde en Vlaanderen, maar tegelijk heel centraal met grote steden zoals Antwerpen, Gent, Brussel en Breda die binnen het uur vanuit Hulst te bereiken zijn. Maak de kaart groot en overtuig jezelf.

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl