''ANSICHTKAARTEN''
VAN DE
REGIO

De gemeente Hulst ligt in het meest zuidoostelijk deel van Zeeland. Met haar oppervlakte van ruim 25.000 ha, beslaat ze het overgrote deel van Zeeuws Vlaanderen. Deze ligging kenmerkt ook haar karakter. Gelegen tussen de Westerschelde en Vlaanderen, ligt de groene gemeente Hulst, die bovenal een Vlaamse sfeer uitademt. De vestingstad, de zeedijk langs de Westerschelde, de bossen aan de grens met Vlaanderen en het Verdronken Land van Saeftinghe zijn de ansichtkaarten van de regio.

Meer weten?

Hulst, de meest Vlaamse Vestingstad van Nederland ligt in het uiterste zuid-westen van Nederland. Het is Zeeuws-Vlaanderen op zijn best. Het Zeeuwse stukje van Vlaanderen, waar de tradities van twee landen (Nederland en België) tesamen komen. Maar waar ook door beide landen hard gestreden is om de heerschappij over het gebied. Zo hard dat de Hulstenaren in de loop der eeuwen hun stad hebben omgebouwd tot een ware vesting. Een vesting die nog geheel intact is. In al zijn glorie te bewonderen!
Hulst is echter meer dan alleen vestingstad. Het is omringd door 14 dorpen, stuk voor stuk de moeite waard om ontdekt te worden. U zult zien dat het middeleeuwse dierenepos 'Reynaerde de vos', volop leeft in het Land van Hulst. Wandelend door of rond de vestingstad, merkt u dat vele straten en gebouwen een naam dragen uit dit verhaal. Ook de Pagadders, waarvan de beeldjes door heel de stad staan verspreid, maken onderdeel uit van een stukje geschiedenis van Hulst. De Heilige Willibrordus Basiliek, het Stadhuis en de vele andere monumentale panden maken de vestingstad compleet.

Heeft u meer zin om even de wijdse natuur in te gaan en te genieten? Ook mogelijk in Hulst. Net buiten Hulst ligt het Verdronken Land van Saeftinghe. Een groot buitendijks natuurgebied, dat u rust, ruimte en sfeer biedt.

Gaat u voor de Vlaamse sfeer, dan nodigen wij u graag uit in in één van de vele sfeervolle cafés, restaurants, winkels en diverse andere voorzieningen. Deze vindt u in de vestingstad, maar ook in onze dorpen zijn verrassende gelegenheden te vinden die het gezellige bourgondische karakter van de gemeente Hulst graag laten zien!

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl