Terug naar zien en doen

KOPEN
OP 
AFSPRAAK...

De vestingstad Hulst is een overzichtelijke winkelstad met een prima mix van Nederlandse ketenwinkels en authentieke particuliere zaken in een historische setting. Winkels en horeca bij elkaar opgeteld zijn er pakweg 200 zaken.Winkelen in Hulst is bovenal sfeervol en lekker. Daar zorgen de vele cafés, restaurants, ijssalons en broodjeszaken wel voor. En wie kan de geur van het frietkot of het viskraam weerstaan?

Op de wat grotere dorpen verspreid over de gemeente zijn nog speciaalzaken en supermarkten te vinden. Voor de bewoners Inulst zijn deze vanzelfsprekend, maar voor de nietsvermoedende toerist op ontdekkingstocht, een aangename verrassing. 

WINKELEN OP AFSPRAAK DOE JE ZO:

•    Meld je minimaal 4 uur van te voren aan bij de winkel van jouw keuze.
•    Spreek samen een tijdsblok af.
•    Per tijdsblok zijn 2 personen toegestaan in de winkel. 
•    De tot nu toe bekende coronaregels blijven van kracht. 
•    Op deze pagina vind je alle winkels en hun contactgegevens. 
•    Vergeet na zo’n drukke dag niet een maaltijd te bestellen bij de horeca en maak kans op een dinerbon.
 
Meer informatie over de regels van het winkelen op afspraak vind je hier.

Een bezoek aan Hulst is goed te combineren met een bezoek aan onze Woonboulevard. Hier vind je Morres Wonen, de warmste en grootste woonwinkel van Nederland en België. Tevens tref je in het LIfestylevillage Depot7 en diverse keukengiganten. Voor de lekkere trek kun je hier terecht bij Brasserie M. Kortom de moeite om een dagje te gaan Morressen, zoals ze zelf zeggen... Heel goed te combineren met een bezoek aan de Vestingstad en daar een wandeling over de vesting te maken. Nog even door de historische vestingstad te struinen om daarna een lekker drankje te doen op één van de gezellige terrassen en je dag af te sluiten met een smakelijk etentje. Of je kunt besluiten een fiets te huren en de omgeving te gaan verkennen, mogelijkheden te over.....

WAT, WAAR, WANNEER.......

Doordeweeks zijn alle winkels standaard geopend tussen 09.00 en 17.30 uur. De supermarkten zelfs al vanaf 08.00 uur. De dinsdag is voor 50% van de detailhandel en horeca sluitingsdag. Maar iedere zondag zijn in de vestingstad Hulst alle winkels geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur. (supermarkten ook weer vanaf 08.00 uur) Sommige bakkers, ook op de dorpen, zijn op zondagochtend geopend, een gewoonte die overgenomen is van onze Vlaamse buren.

Hulst kent diverse markten. Op maandag en donderdag kan men op de week- cq versmarkt in de vesting op de Grote Markt terecht. Maar ook in sommige dorpen zijn er marktjes, zoals iedere dinsdag op Vogelwaarde van 13.00 tot 16.00 uur, iedere woensdag op Kloosterzande van 08.00 tot 12.00 uur en op Sint Jansteen iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Ondernemers, verenigingen en anderen staan garant staan voor tal van evenementen en acties. Bedoeld om Hulst Vestingstad te promoten en bovenal om de bezoekers te verwennen en verrassen. 

Kirsten Noens:

“Leuk dat mensen van ver hierheen komen rijden” #inulst
Zelf noemt ze haar winkel in het karakteristieke zestiende-eeuws monumentenpand in de Korte Nieuwstraat ‘het best bewaarde geheim van Hulst’. Toegegeven, je moet het even weten, dat hier een goudsmid zit. Maar toch weten mensen van heinde en verre het te vinden. “We hebben net zoveel klanten van buiten als binnen de provincie. Ze willen een mooi, persoonlijk sieraad en dat is onze specialiteit. Ik maak heel graag herinneringssieraden, die mensen aan overleden dierbaren doen terugdenken. Herinneringen met een gouden randje, noem ik ze. Heel bijzonder om die te mogen maken. Het is leuk dat mensen van ver hierheen komen rijden. Voor onszelf en ook voor Hulst, want vaak gaan ze ook nog lekker een terrasje pakken en wat eten bij één van de vele restaurants. Hulst is wat dat betreft superleuk, het heeft voor ieder wat wils. Zelf vind ik het kleinschalige zo fijn. Even naar de bakker, verswinkel, chocolaterie, maar toch ook de HEMA. Hulst heeft alles wat ik nodig heb.”

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl