Terug naar zien en doen

SHOP
TILL YOU 
DROP...

De vestingstad Hulst is een overzichtelijke winkelstad met een prima mix van Nederlandse ketenwinkels en authentieke particuliere zaken in een historische setting. Winkels en horeca bij elkaar opgeteld zijn er pakweg 200 zaken.Winkelen in Hulst is bovenal sfeervol en lekker. Daar zorgen de vele cafés, restaurants, ijssalons en broodjeszaken wel voor. En wie kan de geur van het frietkot of het viskraam weerstaan?

Op de wat grotere dorpen verspreid over de gemeente zijn nog speciaalzaken en supermarkten te vinden. Voor de bewoners Inulst zijn deze vanzelfsprekend, maar voor de nietsvermoedende toerist op ontdekkingstocht, een aangename verrassing. 

Download hier de bijzondere adresjes-winkelroute van de Gentsestraat, het Hart van Hulst naar de Bierkaai en van de Statie naar de nieuwe Waik!

Een bezoek aan Hulst is goed te combineren met een bezoek aan onze Woonboulevard. Hier vind je Morres Wonen, de warmste en grootste woonwinkel van Nederland en België. Tevens tref je in het LIfestylevillage Depot7 en diverse keukengiganten. Voor de lekkere trek kun je hier terecht bij Brasserie M. Kortom de moeite om een dagje te gaan Morressen, zoals ze zelf zeggen... Heel goed te combineren met een bezoek aan de Vestingstad en daar een wandeling over de vesting te maken. Nog even door de historische vestingstad te struinen om daarna een lekker drankje te doen op één van de gezellige terrassen en je dag af te sluiten met een smakelijk etentje. Of je kunt besluiten een fiets te huren en de omgeving te gaan verkennen, mogelijkheden te over.....

WAT, WAAR, WANNEER.......

Doordeweeks zijn alle winkels standaard geopend tussen 09.00 en 17.30 uur. De supermarkten zelfs al vanaf 08.00 uur. De dinsdag is voor 50% van de detailhandel en horeca sluitingsdag. Maar iedere zondag zijn in de vestingstad Hulst alle winkels geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur. (supermarkten ook weer vanaf 08.00 uur) Sommige bakkers, ook op de dorpen, zijn op zondagochtend geopend, een gewoonte die overgenomen is van onze Vlaamse buren.

Hulst kent diverse markten. Op maandag en donderdag kan men op de week- cq versmarkt in de vesting op de Grote Markt terecht. Maar ook in sommige dorpen zijn er marktjes, zoals iedere dinsdag op Vogelwaarde van 13.00 tot 16.00 uur, iedere woensdag op Kloosterzande van 08.00 tot 12.00 uur en op Sint Jansteen iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Ondernemers, verenigingen en anderen staan garant staan voor tal van evenementen en acties. Bedoeld om Hulst Vestingstad te promoten en bovenal om de bezoekers te verwennen en verrassen. 

Roliene Zaman:

“Dat voelt toch als vakantie?” #inulst
“Ik liep als klein meisje altijd in de winkel van mijn ouders, achter Sylvia aan. Als Sylvia, nu nog steeds bij Zaman werkzaam, ergens heen liep, volgde ik en als ze een klant aan het helpen was, stond ik ernaast. Dat moet een raar gezicht geweest zijn.” Roliene zat in Hulst op school en na school ging ze naar ‘huis’. “Naar de winkel dus. We woonden net over de grens bij Heikant, maar Hulst was mijn tweede thuis.” Jaren later ging Roliene studeren. “Rechten. Maar elk weekend kwam ik terug om in de zaak mee te helpen. Achteraf gezien was dat al een teken. De advocatenwereld zou ook niets voor mij geweest zijn. Ik heb veel meer plezier in ondernemen. Sinds 1 juli 2019 heb ik de zaak van mijn ouders overgenomen. Lekker jaar om te beginnen hè, met de coronacrisis…? Gelukkig gaat zo’n crisis ook weer over en kunnen mensen weer genieten van het gezellige, bourgondische Hulst. Lekker shoppen, wandelen over de wallen, kibbeling eten op de markt. Dat voelt toch als vakantie?”

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl