Terug naar informatie

GOEDLACHSE
SNELHEIDSDUIVEL

Wat hebben we een diversiteit aan talenten #inulst! Deze keer zetten we de 26 jarige Rick van Goethem in de spotlights… Na de overwinning van Max is dit het moment om ook eens een andere tak van autosport te laten zien: Driften.

De 26 jarige Rick uit St Jansteen is hier behoorlijk bedreven in en mocht zich in 2019 zelfs Europees kampioen noemen. Daarnaast sleepte hij nog diverse andere titels in de wacht.  Driften is heel populair geworden sinds de film "The fast and the furious". Voor degenen die de film niet kennen: driften is de auto zo hard en zo dwars mogelijk gecontroleerd door de bocht laten slippen. 
Rick werkt samen met zijn vader in hun garage Mavago in Hulst waar ze zorgen voor onderhoud, verkoop en reparaties van auto’s.  Als 12 jarige jongen mocht hij met zijn buurman Lars Verbraecken mee als monteur naar zijn wedstrijden. Toen werd als gauw duidelijk dat dit was wat hij wilde. Natuurlijk voldeed een gewone huis-tuin- en keukenauto niet aan de gewenste kwaliteiten dus werd eigenhandig een geschikte auto in elkaar gezet. Deze drift auto’s moeten wel voldoen aan vastgelegde technische reglementen en veiligheidseisen zoals een rolkooi, speciale gordels, helm en brandwerende kleding en ondergoed. In het geval Rick werd het de Nissan waar hij nu in rijdt en waar hij kampioen in werd. 
 

Een inkoppertje was natuurlijk de vraag of het een dure hobby is… Deze kon hij alleen maar beamen met een stevige JA. En dan met name de banden (waarvan hij er 20 tot 30 verslijt in een weekendje driften…), de speciale benzine en de reiskosten. 
De drift-sport is voornamelijk populair in West-Europa waardoor hij genoodzaakt is daar te trainen. Op de openbare weg driften is een no-go dus wijkt hij regelmatig uit naar de Duitse Nürburgring om daar zijn kwaliteiten op peil te houden. Hij is dan ook erg blij met zijn sponsoren zoals oa: Autoschade de Witte, De Ridder Montage en M.fabrications. Maar ook de grote jongens zoals Monster, Sonax en Motul mag hij tot zijn financieel ondersteuners rekenen. 
Trainen op een baan is gelukkig niet de enige manier om zijn skills te verbeteren. Het gaat vooral om kilometers maken. En dat doe hij! De kunst is vooral om constant volledig scherp en geconcentreerd te zijn. Hoe kun je je voorbereiden op een wedstrijd dan? Volgens Rick verkennen de coureurs voorafgaand aan de wedstrijd de baan op oneffenheden zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Daarnaast kan het erg nuttig zijn om vooraf in een goede simulator te trainen. Aan een wedstijd kunnen maximaal 32 coureurs deelnemen en duurt net zoals de F1, 3 dagen: training, kwalificatie en wedstrijd. Een effectieve run duurt daarbij gemiddeld slechts 1 minuut.
 

Naast de wedstrijden werkt Rick ook mee aan shows tijdens evenementen en is te zien in diverse reclames. Aan geïnteresseerden geeft hij ook regelmatig lessen. Zijn droom is om in Europa een aantal vooraanstaande wedstrijden mee te kunnen rijden in een nieuwe driftauto die volledig naar zijn wens is gebouwd. 
Mocht nou na het lezen van dit stukje je hart sneller zijn gaan kloppen voor deze autosport maar klinkt het tegelijk onmogelijk? Ga dan eens met een computerspel en simulator aan de slag, het komt aardig in de buurt en is normaal gesproken heel veilig ;-)
Degenen die Rick graag een keer in actie zien zullen helaas mee af moeten reizen naar het buitenland, waarvan in Duitsland het dichtstbijzijnde circuit ligt. 
Wat zijn we weer trots op dit talent #inulst! Bedankt Rick en veel succes!

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl