Terug naar informatie

VAN KEUKENHULP
TOT
STERREN-CHEF

Veel inwoners van Hulst kennen inmiddels het kooktalent Thomas d’Hooghe, die onlangs samen met zijn collega’s een Michelin ster in de wacht sleepte. Thomas begon op zijn 14e als afwasser bij Hogerop en als keukenhulp bij zijn vader in ‘t Hemelrijk, met als ogenschijnlijk logisch gevolg dat hij daarna ging studeren aan Hotelschool Ter Duinen. Maar een brave student was hij allerminst. Juist door tegen dingen aan te schoppen en vraagtekens te plaatsen heeft hij deze top kunnen bereiken.

Na een aantal stages, en een baan als sous-chef bij Clandestino in Temse, waar ze na een half jaar een Michelin ster op zak hadden, is hij vanwege de ziekte van zijn vader teruggekomen naar Hulst. Hij vervolgde zijn weg in ‘t Hemelrijk waar hij met weinig middelen het interieur en de entourage om wist te toveren tot een sfeervol totaalbeeld. Na 6,5 jaar maakt hij de lastige beslissing om te stoppen met ‘t Hemelrijk. Terwijl hij plannen maakt voor een brasserie in Antwerpen wordt hij benaderd door Syrco Bakker en Sergio Herman van Pure C in Cadzand. Daar start hij als sous-chef en rechterhand van Syrco,  om door te groeien naar keukenchef.


De vele uren en de afstand eisen hun tol en Thomas begint het lastig te vinden om dit alles te combineren met zijn vriendin. Hij geeft dit aan bij Sergio en die geeft hem de mogelijkheid om mede-chef te worden bij le Pristine in Antwerpen. Die kans grijpt hij graag met beide handen aan. Helaas moet deze mooie zaak na 3,5 maand wegens corona alweer sluiten, maar in die korte tijd wist het team wel een eerste Michelin ster te verdienen! Tijdens de lockdown kan men daar wel terecht voor take-away, delivery en weekend-boxen. 


Door zijn werk krijgt hij de kans om veel diverse mensen te ontmoeten. Met velen wordt hij goed bevriend vanwege deze gedeelde passie. 


Wat Thomas opmerkt is dat er in Zeeuws Vlaanderen enorm veel aanbod is van mooie streekproducten. Hij zou graag zien dat met deze lokale lekkernijen nóg meer gedaan wordt in de restaurants. In de keuken van Le Pristine zie je dan ook volop Zeeuwse invloeden, gecombineerd met het Franse brasserie gevoel en de Italiaanse flair! Thomas benadrukt dat de gerechten worden samengesteld door het hele team. Hij is duidelijk, en terecht, trots op dit team. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het antwoord op de vraag wie zijn grote voorbeeld is, luidt: Sergio Herman. Het is intens om met hem samen te werken en Thomas heeft een groot respect voor deze man. 


Uit alles wat Thomas vertelt blijkt dat Hulst hem nauw aan het hart ligt. Door zijn werk in de stad geniet hij nu juist extra van alle typiche Hulsterse aangelegenheden. Het gevoel blijft aanwezig om te zijner tijd terug te keren naar Hulst en hier iets moois op te starten. Wij hopen het van harte en wensen Thomas veel succes, we zijn trots op deze getalenteerde Hulstenaar!
 

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl