Terug naar informatie

Hulsterse 
hockey op
wereldniveau

Hoogste tijd voor weer eens een nieuw talent #inulst, en wat voor één! De 19 jarige hockeyster Imke Verstraeten die het geschopt heeft tot de top van Nederland. Imke is verkozen tot sporttalent van het jaar tijdens het Zeeuws Topsportgala in Middelburg!

Imke woont nu sinds 1,5 jaar op het Stadionplein in Amsterdam, waar ze Bewegingswetenschappen studeert aan de Vrije Universiteit. Haar ouders wonen in Hulst waar ze nog steeds elk weekend te vinden is. Leuke dingen doen met familie en vrienden voor is voor haar erg belangrijk. 
Het antwoord op de  vraag “wat doe je graag” ligt voor de hand: sporten!  Ze speelt hockey bij Pinoké Dames 1 en bij Jong Oranje. Pinoké is de hoofdklasse hockey, dus het hoogst bereikbare niveau van Nederland. Jong Oranje Dames is de selectie voor hockeysters onder 21 jaar, en spreekt voor zich! Met Jong Oranje heeft Imke het WK U21 gewonnen, de WK finale tegen Argentinië in Chili. Via deze link kun je een leuk stukje hierover terugvinden.
 

Ook al is Imke gezegend met talent, je komt er niet zonder heel erg veel te trainen en door te zetten. Naast het trainen op het veld is ook krachttraining erg belangrijk. Hierdoor word je een snellere en sterkere hockeyer/ster. Hockey is een full body intervalsport, waarbij vrijwel alle spieren en energiesystemen worden aangesproken.
 

Hoe is het begonnen?
Imke is rond haar vijfde jaar begonnen met hockeyen bij Rapide in Hulst Ze vond het altijd een super leuke sport en ze voelde al snel dat ze meer stappen kon en wilde maken. Op haar twaalfde ging ze naar Pelikaan in Roosendaal. Hier heeft ze een jaar gespeeld. Roosendaal is voor een twaalf jarige (en ouders  ;-) niet bij de deur en was ook niet helemaal wat ze zocht. Dragons in Brasschaat bood meer perspectief, dus werd dat haar volgende stap. En met succes. Al snel mocht ze meetrainen met Dames 1 op het hoogste niveau in België. Hier heeft ze gespeeld tot ze ging studeren in Amsterdam. Vandaar ook haar overstap naar Pinoké
Zoals soms gedacht wordt is hockey niet perse een hele dure sport om te beoefenen. De sticks en alle bescherming kunnen prijzig zijn, maar in het geval van Imke valt dat mee, zij wordt gesponsord door Naked Hockey. Al waren de reiskosten voor haar en haar ouders wel behoorlijk omdat de clubs waar ze heeft gespeeld niet om de hoek liggen.


Het grote voorbeeld van Imke was altijd Maartje Paumen. Zij won met het damesteam goud op de Olympische Spelen van Beijing en Londen. Maartje Paumen had een hele goede sleeppush. Voor de leken onder ons: De sleeppush is een manier om te scoren bij een strafcorner, een harde push beweging waarbij de bal op de goal gelanceerd wordt. Maartje Paumen is inmiddels gestopt met hockey.

Wil je Imke aan het werk zien op het hockeyveld? Daar is ze sowieso vaak aan het trainen. Ieder weekend heeft ze een wedstrijd maar deze zijn door het hele land. De wedstrijden worden uitgezonden op Viaplay. Mocht je Imke willen volgen vanuit je luie stoel? Dan kun je daar terecht!


Het hoogtepunt van haar carrière tot nu toe was het WK met Jong Oranje afgelopen november en december. Dit was haar eerste toernooi met Jong Oranje. Imke: “Dit was een super vet toernooi en deze hebben we uiteindelijk ook gewonnen van Argentinië op shoot-outs. Het was dus heel spannend. Ik vind het heel vet dat ik hier aan mee mocht doen en tegen allerlei landen mocht spelen waar ik nog nooit tegen had gespeeld”. Voorlopig hoopt ze in Jong Oranje te blijven en hier mooie toernooien mee te spelen. Komende zomer staat er een EK op de planning en daar zou ze graag mee naar toe mogen. Maar dat gaat haar vast lukken!
Jonge hockeysters met ambitie geeft ze mee: “Als je iets wilt, en je traint ervoor, is er van alles mogelijk!!”

Imke, dankjewel voor dit interview, we blijven je zeker volgen en wensen je heel veel succes!
 

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl