Terug naar stad en dorpen

TEGEN DE
GRENS

Het dorpje Clinge grenst aan het Belgische dorp De Klinge. Vanaf de landsgrens tot aan het Zeegat vormt de ’s-Gravenstraat, met haar 2½ kilometer, het lint waarlangs het dorp is ontstaan. Aan deze ’s-Gravenstraat is onder andere de R.K. Kerk Heilige Henricus te vinden. Onder het dorp Clinge vallen ook de buurtschappen Halfeind, Statenboom en Zeegat.

In vroeger jaren stond Clinge bekend om haar klompenmakerijen. Tegenwoordig staat Clinge bij velen te boek vanwege de zogenaamde Clingse bossen: een waterwingebied waar het goed wandelen is.

WAT TE ZIEN

Verder is aan deze straat locatie De Sterre van Stichting Tragel gevestigd; een stichting welke zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke handicap. Veel zaken in Clinge dragen een naam die naar het Reynaertverhaal verwijst. De kreek ten oosten van Clinge heet De Kriekeput, waar de schat van Reynaert verstopt lag.

Op het terrein van Stichting Tragel vindt u Kinderboerderij Cantecleer. Aan de Malpertuuslaan is gemeenschapscentrum Malpertuus gevestigd. Een drukbezocht centrum met brede mogelijkheden. Eveneens aan de Malpertuuslaan tref je de sportvelden; drie voetbalvelden, een fraaie tennisaccommodatie en petanque-banen.

Clinge kent naast de Heilige Henricuskerk nog drie rijksmonumenten t.w. de Pastorie uit 1875, met de daarachter gelegen Engelse tuin en het Baarhuisje op de begraafplaats.

Vergeet ook vooral niet een kijkje over de grens te nemen op De Klinge. Hier vind je een paar interessante bezienswaardigheden die verwijzen naar de historie, onder andere het Klingspoor, den Dodendraad en het Beleefcentrum.

OVERNACHTEN IN OF NABIJ CLINGE? 
KIJK HIER...

WAT TE DOEN

Rondom Clinge zijn vooral bossen te vinden, waar je heerlijk kunt wandelen. Voordat je het weet steek je de grens over en loop je zo het Waasland in. Vind je dit een te groot avontuur en ben je bang te verdwalen? Ontdek het dan met deze Tweelanden route, het kan niet mis gaan. In de bossen van Clinge is ook een natuurspeelbos. In dit gedeelte van het natuurgebied is het de bedoeling dat kinderen aan de slag gaan met wat de natuur in de aanbieding heeft: water, takken en bomen. Ben je fotograaf, maak dan eens gebruik van de boshut, met een beetje geduld leg je de mooiste bosbewoners vast op de gevoelige plaat.

Dwars door het bos loopt "het Oude Spoor" een fietspad van Hulst via De Klinge over het oude tracé dat van Hulst richting Sint-Niklaas gaat. Op je tocht kom je langs het voormalig treinstation van De Klinge dat is omgebouwd tot een leer- en beleefcentrum op het gebied van klompen, natuur, de grens en de spoorlijn.

Ook in Clinge feesten ze graag tijdens het jaarlijkse Carnaval en Clinge Geht's Los. Verder is er een actieve dorpsraad die allerlei activiteiten organiseert. Clinge heeft een eigen toneelvereniging Clingclaer die jaarlijks voorstellingen geeft en daarmee volle zalen trekt.

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl