Terug naar stad en dorpen

AAN DE 
GROOTVOGEL
EN KLEINVOGEL

Het kleinste dorpje van de gemeente Hulst is Kuitaart. Het dorp met ongeveer 250 inwoners beschikt over een prachtige omgeving. De nederzetting is na 1615 ontstaan als dijkdorp. Het is een dorp met lintbebouwing. Dwars door het dorp loopt de weg van Hulst naar Perkpolder. Anders dan Terhole is er in Kuitaart geen rondweg aangelegd. Onder Kuitaart valt het buurtschap Koelewei.

WAT TE ZIEN

Aan de Kleine Vogelkreek staat de Korenmolen Vogelzicht. Deze molen dateert uit 1865. Het is een zogenaamde stenen Grondzeiler. Bij de molen staat ook een maalderij, met een goed werkende motor uit 1904. De maalderij en de Korenmolen zijn in het bezit van Stichting Molen Vogelzicht. Op afspraak is deze molen te beichtigen. Op de Meerdijk nr 5 staat Huis Lettenburg, volgens opgravingen in 2004, gebouwd op de funderingen van een eerder bouwwerk. In de volksmond wordt het hier "de witte bollen" genoemd.

WAT TE DOEN

  • Op diverse fietstochten doe je Kuitaart aan, waarin uiteraard de Molen en de Kleine Vogel niet mogen ontbreken als bezienswaardigheid. Er staat een picknickbankje van waaraf je een mooi uitzicht over het geheel hebt.
  • Meer weten over en molenbzoek? kijk dan op de website.
  • De kreek staat vooral bekend als hengelsportgebied en is in particuliere handen. Wil je hier je hengel wel eens uitgooien? doe dan hier navraag.
  • Eens per jaar, in oktober, wordt er een Schuurfeest gehouden, waar vele jongeren op af komen. 

OVERNACHTEN IN OF OM KUITAART? KIJK EVEN HIER!

LEKKER ETEN EN DRINKEN IN OF OM KUITAART? KIJK EVEN HIER!

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl