Terug naar stad en dorpen

KLEIN MAAR
NOOIT SAAI!

Ossenisse (de Snis) is een klein tweeling dorpje met Zeedorp aan de Westerschelde met een zeer hechte gemeenschap. Ossenisse is een oude parochie. Het dorp werd al in 1200 als oude parochie vernoemd. In het verleden is Ossenisse meermaals overstroomd. Pas na de indijking van 1610 werd het dorp een veilig onderkomen. Met uitzondering van 1953, toen moest ook Ossenisse er opnieuw aan geloven...

RECREATIE EN PLEZIER

In de zomermaanden laten de toeristen het aantal inwoners van dit polderdorp flink stijgen. De campings en B&B's in de omgeving worden dan druk bezocht. Van her en der komen mensen om lekker uit te waaien op de zeedijk of om een mooie poldertocht te maken. Ook de vele vakantiewoningen in en rondom Ossenisse kunnen dan rekenen op de komst van bezoekers.

Ossenisse kent een huiskamercafé waar zo wat ieder weekend live muziek geprogrammeerd is, muzikanten uit de buurt maar soms ook internationaal. Eén van de pareltjes die je tegennkomt tijdens een fietstocht.

Boerderij Ondersteboven is een oude boerderij waar een B&B is gehuisvest in de monumentale boerenschuur. Het is en goede stop/rustplaats tijdens een fietstocht. Er is een biologische moestuin en je kunt er regelmatig exposities bezichtigen. Langs de Kreek kun je een ommetje maken en je kunt in het bloemplukveld zelf een boeket samenstellen.

Carnaval vieren kunnen ze ook uitstekend in Ossenisse. Elk jaar trekt een week na het officiële feest een flinke optocht door het dorp, dat voor de gelegenheid geregeerd wordt door een PRINSES carnaval met haar volledig vrouwelijke raad.

Jaarlijks wordt ook d'Ossenkoppenloop gehouden, een trim- en wandelloop. Het dorp Ossenisse organiseert deze loop sinds 2014. De loop is een onderdeel van Stichting Sport Promotie Zeeuws-Vlaanderen.

Uiteraard kent het dorp ook een jaarlijks dorpsfeest.

Het klimaat en de ruimte zijn er ideaal voor het houden van bijen en er is dus een zeer actieve bijenvereniging Kreverhille  Ossenisse is een unieke plaats op het vaste land om dit te realiseren wegens de ligging aan de Westerschelde, in een punt en met veel landbouwgebied dat voor andere imkers onaantrekkelijk is.

In Ossenisse schijn je de meeste sterren te kunnen zien op een heldere nacht.

LOGEREN OF KAMPEREN IN OF OM OSSENISSE? KIJK HIER!

LEKKER ETEN EN DRINKEN IN OF OM OSSENISSE? KIJK HIER!

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl