Terug naar stad en dorpen

TUSSEN
DE POLDERS

Het dorpje dankt haar ontstaan aan de vroegere plaatselijke zoutziederijen en stond vanouds bekend als Brandershole. Daarin werd uit met zeewater doordrenkt veen, dat zich overal in de ondergrond bevindt, zout gewonnen. Naast de Hulsterweg vormt de Notendijk de hoofdader van het dorp. De Hulsterweg is de verbindingsweg tussen Hulst en Perkpolder, waar vroeger de veerverbinding met Kruiningen lag. Hierdoor was dit een drukke verkeersader waar het dorp veel last van had. In 2003 is de veerverbinding opgehouden te bestaan en in 2004 is er een weg rond Terhole aangelegegd waardoor de eens zo drukke hoofdweg nu tot een ware dorpsweg is getransformeerd. Onder het dorp Terhole vallen ook de buurtschappen Molenhoek en Ossenhoek.

WAT TE ZIEN

Aan de Notendijk staat de kerk van de Heilige Gerardus Majella. Deze kerk werd in eerste instantie gebouwd als noodkerk. Zij is echter nooit meer vervangen. Deze kerk wordt tegenwoordig gebruikt voor dorpsactiviteiten.

Aan de Husterweg 179 staat een oude boerderij, een herenhuis aan de Hulsterweg 146 en de voormalige pastorie aan Notendijk 7 zijn zeer de moeite om eens langs te rijden. 

Terhole kent ook een Zorgboerderij aan de Havendijk 5, waarbij ieder kind of jongere met een zorg of ondersteuningsvraag welkom is. Ze hebben heel wat diertjes op de boerderij rondlopen, altijd leuk om een kijkje te nemen.

Terhole heeft bijna geen voorzieningen, er is nog wel een echte slager aanwezig. Verder worden er hier en daar streek/biologische producten aangeboden. Voor boodschappen of een pintje wijken de inwoners uit naar de omliggende kernen.

WAT TE DOEN

Terhole heeft een actieve muziekvereniging, Fanfare Excelsior, welke zich regelmatig laten horen. Zij staan ook garant voor het jaarlijkse Festival Vliet. Uiteraard ontbreekt ook Terhole niet met wagens en loopgroepen tijdens Carnaval en zijn er vanuit de inwoners regelmatig leuke activiteiten zoals Terhole tafelt.....

OVERNACHTEN IN OF OM TERHOLE? KIJK HIER!

LEKKER ETEN EN DRINKEN IN OF OM TERHOLE? KIJK HIER!

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl