Terug naar zien en doen

Het verhaal van Curioso

Hé hoi! Wie ben jij en wat kom je hier doen? Vind je het gezellig om even bij mij op de poort te komen zitten en te kletsen? Ik heet Curioso en ik ben hier vaak te vinden. Ik vind het heerlijk om naar al die mensen te kijken en te horen wat ze te vertellen hebben. Als er iets nieuws is in de stad, dan ben ik de eerste die het weet. Mijn vrienden komen ook altijd naar mij toe om te vragen naar de laatste nieuwtjes en roddels. Ja, daarvoor moet je echt bij mij zijn. Zelfs op feestjes en verjaardagen zetten ze mij middenin de kamer, want iedereen wil wel horen wat ik te zeggen heb. Volgens mij zijn ze allemaal net zo nieuwsgierig als ik. Maar nu heb ik genoeg over mezelf verteld. Zeg eens, wie ben jij?

Wist je dat je een kleine versie van mij nu kunt kopen op het VVV kantoor? Voor €27,50 heb je mij op de schoorsteenmantel staan!

Curioso (=nieuwsgierig) bij de Keldermanspoort:

Zie je me hier zitten, boven op de poort? Ik heb het beste plekje gevonden om alles daar beneden eens goed te kunnen bekijken. Want de beroemde architect Keldermans is in de stad. Het is een drukte van belang. Ik ben één van de kleinste Pagadders en in die mensenmassa had ik dus echt niets kunnen zien. Vanaf mijn plekje op de poort heb ik het beste uitzicht. Weet je wie Keldermans is? Hij is een bekende architect uit het Vlaamse Mechelen. Hij komt uit een beroemde familie van bouwmeesters en architecten en ze zijn enorm populair. Met hun bijzondere stijl van bouwkunst veroveren ze in de vijftiende en zestiende eeuw heel Vlaanderen, Zeeland en Holland. Een chique stad met allure zoals Hulst, vindt het natuurlijk geweldig om een beroemdheid te ontvangen. Keldermans heeft de poort bekeken en er bouwkundig advies over gegeven. Sindsdien noemden de mensen in Hulst de poort de Keldermanpoort. Helaas is de oude poort in de zeventiende eeuw afgebroken en in het noorden van de stad opnieuw gebouwd. Deze poort werd de Dobbele Poort genoemd. En als je hem zo ziet, weet je vast wel waarom.

Bekijk hieronder de reis van Curioso

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl