Terug naar zien en doen

Prikkelfestival Hulst

24 juni 2023 t/m 25 juni 2023

Laat je zinnen prikkelen voor de levendigheid en toekomst van Hulst!

Zeeuwse binnensteden levendiger en toekomstbestendiger maken door verrassende samenwerkingen tussen cultuurprofessionals en ondernemers. Dat is in het kort het uitgangspunt van Creative City Boost Zeeland. Vijf steden doen mee aan het project: Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Hulst. In elke stad werken cultuurprofessionals en middenstanders samen aan vernieuwende activiteiten en producten in de stad. Voor Hulst zijn dit Coen de Bruijn, Geerard den Herder, Luk Sponselee, Paul Cornelis, Perry Mulder en Monique de Bruijn onder de bezielende leiding vanuit de Provincie Zeeland Digna Kosse.

Kom suppen en kajakken op de Vest, laat je uitdagen voor het maken en beleven van VR (virtual reality), kom kennismaken met de magische wereld van virtuele kunst (augmented reality), maak je keuze voor groenprojecten in de binnenstad maar kom vooral genieten van het parkpodium waarop jong Hulsters talent optreedt in samenwerking met IKtoon en Fratsen.

Wat vinden jullie? Moet er meer groen komen in de stad? En waar moet dat dan komen? Wensen jullie in de toekomst recreatief gebruik te kunnen maken van het water in de Vest? Zou een vast podium in het stadspark van toegevoegde waarde zijn? Willen jullie in Hulst de mogelijkheid om te leren werken met Virtual Reality en hoe belangrijk vinden jullie Kunst in allerlei vormen, dus ook Augmented reality? We hebben jullie nodig om alles uit te proberen en jullie mening te geven of we Hulst hiermee een Boost kunnen geven in de toekomst. Zet alvast 24 en 25 juni in de agenda en reserveer een plekje voor de sup of kajak.

Informatieve flyer Prikkelfestival

Download hier de informatieve flyer waarin de verschillende projecten worden toegelicht. Deze flyer is huis aan huis verspreid onder de inwoners van de gemeente Hulst. Mocht je deze hebben gemist dan kun je hier alles nog eens doorlezen. Op het festivalterrein zijn nog exemplaren voorhanden.

z

Open Parkpodium

Vind jij ook dat het park een sociale ontmoetingsplaats zou kunnen zijn, met een podium waar jong en oud optredens kunnen verzorgen, zomaar spontaan! Waar je op een kleedje kunt genieten van natuur, cultuur en waar de kinderen fijn samen kunnen spelen?

Hulst is bekend om zijn historische vesting gecombineerd met winkelen en bourgondisch genieten, maar bovenal moet Hulst voor bewoners een aangename plek zijn om te wonen. Hulst kan een sociale ontmoetingsplaats worden voor alle groepen en lagen van de bevolking. Bezoekers, bewoners, ouderen, jongeren, cultureel-gezinden; een plaats waar iedereen graag wilt zijn, een warm bad. Waar ondernemers zich kunnen ontwikkelen naar het nieuwe ondernemen, en waar jonge starters met oog voor duurzame producten zich kunnen vestigen. Om ervoor te zorgen dat al deze gebruikers elkaar versterken en elkaar op meerdere plekken kunnen ontmoeten gaan we verschillende gebieden van de binnenstad met elkaar verbinden. We brengen het groen in de rand rond de vesting van de stad naar binnen. We brengen fysieke en digitale kunst en podia naar de vesting die de binnenstad omringt. We betrekken het water bij de stad, en zorgen ervoor dat je Hulst ook vanaf het water kunt beleven.

Wat vind jij?

Ja, ik zou een podium in het park te gek vinden
Ja, ik zou graag gebruik maken van het podium
Ja, ik zou komen luisteren als er concerten op het podium gegegeven worden
Ja, ik zou het leuk vinden als er parkconcerten gegeven worden
Ja, ik zou met mijn gezin gebruik maken van het park


Kom het allemaal beleven op 24 en 25 juni op het Prikkelfestival.

Waterrecreatie - Ecotoerisme

Eco-toerisme mogelijk maken in het land van Hulst
Gebieden verbinden, een droom tot werkelijkheid brengen, ongeacht de obstakels!
Zou het niet mooi zijn om in de zomermaanden te suppen op de Buitenvest. Of zelfs een tochtje maken met een kajak, kano of roeiboot, want vanaf dit water kun je nog verschillende kanten op!
Oostelijk naar de Berriekreek en langs de Linie naar Fort Moerschans en verder... of meer naar het westen richting het Groot-Eiland over de Oude Vaart, misschien nog wel verder. Verder de toekomst in, kijken naar mogelijkheden om het toerisme in Oost Zeeuws-Vlaanderen een Creative City Boost te geven.
Vind jij ook dat het water rondom Hulst recreatief gebruikt zou moeten kunnen worden? Wat denk jij van Suppen of Kajakken? Wij bedachten 3 routes in het land van Hulst

Op 24 en 25 juni kun je dit gratis ervaren op de Binnenvest tijdens het Prikkelfestival in het Stadspark van Hulst onder de professionele leiding van Renaat en zijn team van Sup Meetjesland.

Hoe?
Schrijf je in* voor een tijdblok van 1 uur suppen of kajakken** op de site www.supmeetjesland.be via inschrijvingen Hulst.
Materiaal wordt beschikbaar gesteld. Het gebruik van eigen materiaal is niet toegestaan.
Je betaalt bij inschrijving een borg van 10 euro per persoon. Dit bedrag ontvang je na het suppen of kajakken retour in consumptiebonnen, te besteden op het Prikkelfestival. Dus eigenlijk is het GRATIS!***
Kinderen kunnen vanaf 7 jaar zelfstandig deelnemen aan het suppen, Kajakken onder de 16 jaar altijd onder begeleiding van een volwassene.
Vol=vol, dus wees er snel bij. Uw betaling = uw reservering

Laat ons na de sup-of kajaktocht jouw mening weten via dit formulier en vergeet zeker geen foto op facebook te delen.

Wat vind jij?
Waterrecreatie moet mogelijk zijn op het water rondom Hulst    JA/NEE****

*u kunt max 1x inschrijven
**kajakken enkel op zaterdag en met twee in één kajak
***Normaal gesproken betaal je €25 euro voor een begeleide sup- of kajaktocht.
****omcirkel jouw antwoord

Wat groen kan doen

Vind jij ook niet dat meer onderhouden groen in de straten een betere sfeer geeft (en nee we bedoelen geen onkruid) en dat we bovenal moeten zorgen voor een betere biodiversiteit in de stad? Groen zorgt ook voor koelte en een zuiverdere lucht.

Kom in het weekend van 24 en 25 juni naar het Prikkelfestival in het Stadspark van Hulst en geef daar je mening over groen in de straten. Op het Prikkelfestival kun je zelf ervaren hoe een stenen straat transformeert naar een groene(re) straat. Je kunt met een groene sticker op de plattegrond aangeven waar jij graag groen zou willen zien, plak hem op jouw favoriete plaats. Stickers zijn verkrijgbaar op het festivalterrein.

Wat vind jij?
Meerdere antwoorden goed:
 Opwaarderen huidig groen (bv extra groenaanplant bij boompjes in de straten)
 Plaatsen in de openbare ruimte vergroenen, (bv bankjes gecombineerd met plantenbakken in de winkelstraten, groen       langs de gevels)
 Individuele initiatieven

Augmented & Virtual Reality

Zou het niet vet zijn dat je in Hulst mee kunt doen aan het ontwikkelen van deze digitale technieken en dat we er dan ook nog iets moois van kunnen maken voor de bewoners en bezoekers. De jeugd heeft de toekomst, ook in Zeeuws-Vlaanderen!

Wat is Augmented Reality?
Met augmented reality (AR) worden er computergegeneerde beelden over de werkelijke wereld heen getoond. Dat kan handig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een virtuele tafel bekijken en zo al voor de koop bepalen of hij in je huis past. Dat kan op 2 manieren: door te kijken naar een smartphone of tablet waarop live camerabeelden met toegevoegde AR-elementen te zien zijn, of door een speciale bril die AR-elementen voor je ogen projecteert.

Wat is Virtual Reality?
Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Door een speciale VR-bril wordt de zichtbare werkelijkheid simpelweg vervangen door computer gegenereerd beeld. De bril bevat namelijk een beeldscherm en sluit je zicht op de buitenwereld af. Doordat je ogen elk een eigen beeld zien, dat licht van elkaar verschilt, zie je diepte in de virtuele omgeving. Je kijkt dan in 3D.
Kom tijdens het prikkelfestival zelf ontdekken hoe dit werkt. Zowel op zaterdag als zondag zijn er demonstraties en workshops waar je aan kunt deelnemen.

Wat vind jij?
    Ja, ik wil hier graag meer van weten
    Ja, dit heb ik altijd al willen doen
    Ja, ik vind dat de jeugd in Zeeuws Vlaanderen ook met deze digitale technieken moet kunnen werken (we willen ze zo graag hier houden)


 

Programma Prikkelfestival

Zaterdag 24 juni 2023

Podium programma

13:00 uur Twotimer

14:00 uur Sax@work

SAX@work is een saxofoonensemble dat bestaat uit leerlingen van Muziekschool Zeeland uit Hulst. Het is opgericht in september 2007, met de bedoeling om 
'niet hafabra-leerlingen' een mogelijkheid tot samenspel te bieden.
Nu na jaren van gaan en komen van leerlingen, (dus steeds nieuwe bezettingen) bestaan we nu anno 2022 nog steeds.
Ook dit jaar in september zijn we weer met een nieuwe bezetting gestart.
Het repertoire omvat vele muziekgenres, maar met de nadruk om een swingend stukje muziek te brengen. 
Alle saxen (sopraan, alt, tenor en bariton) zijn vertegenwoordigd, en vormen dat specifieke geluid van een saxofoonensemble.

De bezetting dit jaar:

Suzanne Voet         Sopraan
Iris van Dorsselaer        Alt
Maaike Ijsebaert        Alt
Bram Goor             Tenor
Gino Mehauden        Tenor
Koen Colleman        Bariton

15:00 uur Pinchado

Pinchado (alias Julio Lozano) is een Argentijnse muzikant/DJ/producer en specialist in de Cumbia. Een Zuid-Amerikaanse dans, die van Patagonië tot aan de Rio Grande in Mexico enorm populair is. Er zijn talloze subgenres, van mierzoet tot experimenteel, tot de maanziekte toe. 
Pinchado brengt een live-set op zaterdag. Dit is zijn eigen muziek, die hij in een bijzondere mix met extra geluidseffecten over het publiek zal uitstrooien. Maar ook hier, blijft dansen een voorwaarde.
Onder de naam Cumbia Tropical Bass trekt Pinchado het volledige register open en zal ons aangenaam verrassen met tropische beats, relaxte cumbia en alles wat daar tussen in Zuid amerial en verder wordt gemaakt. Eenmaal door het ritme van de cumbia geraakt, maakt je het een ander mens: iedereen kan het, de huepen gaan wiegen, de knieeen knikken en de voetjes van de vloer.

Luister hier: https://soundcloud.com/djpinchado

16:00 uur BustaFlex
                Swaggerboys

Bustaflex is lokaal, meer uit de polder kan het welhaast niet. Lekker beats, teksten uit het leven gegrepen en steady live performance. Wat zijn je doelen, welk succes wil je? De zoektocht naar het leven als een hiphopper is Bustaflex zijn inspiratie. En dat is wat Bustaflex doet, hij doet zijn eigen ding. En dat is alleen al is het podium waard.
Kijk en luister: https://www.youtube.com/watch?v=lSPowhyBld4

Swaggerboys is een afro-pop band uit Zeeuws Vlaanderen. Chris B. Dr. Iamicky zijn in 2019 samen gaan werken en maken samen de muziek, zingen en rappen en treden natuurlijk ook samen op. De inbreng en unieke samaak van Chris en Dr. I maken dat Swaggerboys een uniek geluid hebben, die klaar is om de wereld te veroveren. De mix van hun Congoleese roots met beats en sound van vandaag, maken het geheel tot een dansbare en eigentijdse smeltkroes. Ook uit de vette polder klei, maar dan met een internationale sound.
Luister: https://youtu.be/7pFRSTcJxyU

17:00 uur Pee To Dominance

Pee To Dominance is het duo Jeroen en Kjelt uit Hulst. Het repertoire PTD is niet in een woord te omschrijven, maar het loopt gelijk met de huidige trend om meer een maatschappij kritisch geluid te laten horen. Maar wel altijd met een vrolijke noot. Wat niet wil zeggen dat het allemaal oppervlakkig en jolig is; een goed luisterend oor hoort diepgaande teksten, die in melodieus en progressief arrangement worden gebracht.
Wil je het horen? Voila: 

20:00 uur sluiting terrein

Workshop & Demonstraties
10:00 – 11:00 uur Yoga Suppen (enkel via aanmelding Sup Meetjesland)

12:00 – 20:00 uur Sup & kayak (enkel via aanmelding Sup Meetjesland)

12:00 – 20:00 uur VR experience

14:00 – 16:00 uur VR Workshop – vol=vol

15:00 – 17:00 uur AR experience

13:00 – 17:00 uur AI uitgelegd door Bieresse

BIERESSE: Vereenvoudigen van technologie en ondernemerschap. We maken technologie begrijpelijk voor alle leeftijden, zodat mensen de praktische toepassingen ervan in hun dagelijks leven kunnen zien. 
Heinrich Bierman en Danny Esseling bieden begeleiding en ondersteuning aan aspirant-ondernemers om hun ideeën verder te ontwikkelen en alle benodigde componenten te begrijpen. 
Ontdek de wereld van technologie en leer hoe je jouw ondernemersideeën tot leven kunt brengen. 
BIERESSE: Empowering knowledge, unlocking potential. 

Zondag 25 juni 2023

Podium programma

12:00 uur Anne Nobels + Maaike Ysebaert

13:00 uur Reynaert Minikamishibai

14:00 uur GreenArt – ronde tafel gesprek 

Een ander project wat binnen het Creative City Boost programma wordt gerealiseerd is het GreenArt onderdeel.
GreenArt wil een inspiratie bibliotheek samenstellen, waarin circulaire kunst, ecologische bedrijven, vernieuwende groen stedenbouwkundige projecten en alles wat zich bezig houdt met het vormgeven van de publieke ruimte van de toekomst beschikbaar wordt gesteld aan partijen, instellingen en overheidsorganen. Is er een toekomstig project waarbij je richting, inspiratie of vakkkennis zoekt: GreenArt.
Om alvast een voorschot te nemen op deze bibliotheek komt GreenArt met een ronde tafel gesprek om hierover te praten.
Aan dit ronde tafel gesprek nemen deel:
Jan Janse – Voorzitter Nederlandse vereniging van tuin en landschapsarchitecten, senior advisor landscape and cultural history Staatsbosbeheer, de Groene Metropool
Jos Willemsen - Maker van vruchtbare aarde, syntropic agroforestry, biodiversiteit
Derk Thys – Architect, expert biobased bouwen, duurzaamheidsfestival
Evelien de Mey –  landschapsarchitect
Bas Wattel – stadsecoloog Middelburg, adviseur stadsecologie en verduurzaming
Thomas Baartmans –  Beleidsmedewerker Provincie Zeeland, Agenda natuur inclusief, Proactieve Soortenbeschermer ecologie en Gino Depauw, wethouder gemeente Hulst, portefeuille openbare werken & infrastructuur, milieu, duurzaamheid
En natuurlijk het publiek Gespreksleider is Jan Janse.

Samenstelling van tafelgasten, sprekers en stellingen voor het gesprek: Karin Stroo
 
15:00 uur Ornition

16:00 uur Break Out

Break Out. De naam zegt het al: met hun energieke en creatieve hardrock met een punk attitude werkt aanstekelijk. De eigen songs worden met bravoure gebracht en Break Out schrikt niet van de afwisseling om theatrale momenten af te wisselen met verstilde momenten.
Om vervolgens met een moordend tempo door te stomen met de aansprekende nummers.
Zien is geloven, maar daar zit iets meer in dan gewoon een bandje uit Walcheren; hier voel en zie je dat er meer is.
Overdreven? Luister en kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=u0T2omDbhZ0

Workshop & Demonstraties
12:00 – 18:00 uur Suppen (enkel via aanmelding Sup Meetjesland)
12:00 – 18:00 uur VR experience
14:00 – 16:00 uur VR Workshop – vol=vol
15:00 – 17:00 uur AR experience
13:00 – 17:00 uur AI uitgelegd door Bieresse – zie hierboven

13:00 – 17:00 uur Albert Code Road Show – robotica

De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit dingen die iets kunnen. Slimme apparaten die niet meer alleen ‘zijn wat ze zijn’, zoals een kast of een stoel, maar ook iets doen. Dat kunnen ze niet uit zichzelf, maar omdat iemand ze heeft verteld wat ze moeten doen en hoe dat dan moet. 
Bij de coderoadshow-workshops, cursussen en gastlessen maak je kennis met programmeren, robots en sensoren en kunstmatige intelligentie. 
Zo kun je apparaten ook iets laten doen wat jíj wilt dat ze doen. 
Maar hoe zit dan? Kijk op www.coderoadshow.nl


Koning van Engeland
19:00 uur – Eindelinge – documentaire film – 60 min.
 

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl