Terug naar zien en doen

Het verhaal van Silencio


Denk je dat je dubbel ziet? Nou, dat is gelukkig niet zo. Ik ben Silencio en verderop zie je mijn tweelingbroer Curioso. Ik sluip als de beste zodat niemand mij hoort aankomen. Daarom houd ik de wacht bij de dubbele poort. Zo houden we de stad veilig en vrij van indringers en ander gespuis. En om eerlijk te zijn vind ik het de leukste baan die er is. Het is fantastisch en heel handig om steeds beter te kunnen sluipen en ongezien door de stad te kruipen. Je kunt er leuke grappen mee uithalen, want soms laat ik mijn broertje schrikken. Dan sluip ik zo stil als een muis naar hem toe en bespring ik hem van achteren. Je zou zijn gezicht moeten zien als hij zo schrikt, haha! Maar voor ik het vergeet te zeggen: welkom in de stad Hulst. Jullie mogen doorlopen, ik zal jullie niet besluipen.

Wist je dat je een kleine versie van mij nu kunt kopen op het VVV kantoor? Voor €27,50 heb je mij op de schoorsteenmantel staan!

Silencio (=stilte) bij de Dubbele Poort:

Toen de Keldermanspoort afgebroken werd, was er een nieuwe poort nodig richting het noorden. Dat is deze dubbele poort geworden. Zoals je kunt zien is de vestingwal wel tien meter hoog. Dat houdt indringers wel tegen. In 1845 is het veilig in Hulst en omstreken en de zwarte toegangsdeuren worden uit de poort verwijderd. Je kunt nu gemakkelijk de stad binnenkomen. Het wordt zelfs zo druk in Hulst dat er een extra poort nodig is. In 1932 wordt een tunnel voor het verkeer én een tunnel voor voetgangers gebouwd. Een driedubbele poort dus! Mijn tweelingbroer en ik houden de wacht bij de noordelijke poort. Op de gevelsteen vind je het tweelinggetal 1771, het jaar dat deze dubbele poort gerestaureerd werd.

Bekijk hieronder het verhaal van de Pagadders!

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl