Terug naar stad en dorpen

RECREATIE EN
NATUUR

Het kleine dorpje Hengstdijk (In de volksmond: Usdijk) is één van de oudste dorpen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Tot 1936 was het een zelfstandige gemeente. De Heilige Catharina Kerk anno 1891 neemt in Hengstdijk een belangrijke plaats in. Interessant zijn de kunstschatten die er te vinden zijn, zoals een groot schilderij uit de Vlaamse school, een renaissancebeeld en een op koper geschilderde kruisweg. Verder is de bronzen luidklok een bezienswaardigheid. Deze dateert uit 1669 en is de grootste uit het Hulster Ambacht. Bij Hengstdijk ligt natuurgebied De Putting. Het is een laaggelegen weidegebied en één van de weinige echte oudlandgebieden die Zeeland nog kent.

ACTIEF EN RECREATIEF

Hengstdijk is dan wel een klein dorp maar stil is het er zeker niet. In de zomer zijn er vele toeristen die hun vertier zoeken in het recreatiegebied bij de mooie kreek ’De Vogel’. De camping en het bungalowpark werden in 1974 gerealiseerd. Hengstdijkenaren houden wel van een feestje. Zo vieren de dorpelingen in de zomer hun eigen Midzomerfeest, organiseert men Kunstweekend Hengstdijk en de Kerststallententoonstelling. Op camping de Vogel zijn vaak activiteiten zoals braderieën, en discoparty's voor de jeugd, maar het is ook een uitstekend verpozen met een hapje en een drankje tijdens een fiets- of wandeltocht.

BUURTSCHAPPEN

Oude Stoof en Oostdijk zijn buurtschappen / gehuchten die horen bij Hengstdijk. Smalle polderwegjes over de dijken en langs de kreken, bieden je de prachtigste tafereeltjes. Op Oude Stoof zit een Landwinkel met boomgaarden die zeer de moeite waard is te bezoeken. Er worden ook altijd bedrijfsgerelateerde activiteiten georganiseerd zoals, fruitbomen snoeien, appels en kersen plukken enz. 

OVERNACHTEN IN EN OM HENGSTDIJK

LEKKER ETEN EN DRINKEN IN EN OM HENGSTDIJK

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl