Terug naar informatie

Na een heel ongewoon voorjaar en een bijzondere zomer klopt de (ook weer speciale) herfst weer aan de deur. Hoogste tijd voor een nieuwsbrief. Omdat er voorlopig geen evenementen plaatsvinden, zoeken we andere manieren om ons te vermaken. En dat is niet zo moeilijk #inulst! Dus ga je eropuit, of bezoek je als Vlaming onze gemeente? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de corona-regels. De routekaart, opgesteld door de Rijksoverheid vind je hier terug. Momenteel valt Nederland onder het risiconiveau: zeer ernstig.

Hieronder vind je een heel aantal mogelijkheden om er toch op uit te kunnen deze herfstvakantie. Dus blijf positief en gezond. Samen komen we er wel!

Nieuwe Pagadder!

Vrijdag 2 oktober is er een nieuwe Pagadder onthuld bij de Bierkaai. Picaro oftewel Pagadderke Pis. Dit gezellige maar ondeugende soldaatje houdt ervan om kattekwaad uit te halen. Wat hij nu weer uithaalt moet je zelf maar komen bekijken, foei! Om te vieren dat Picaro terug in Hulst is, is er bij de VVV voor 1,75 euro een nieuwe Pagadderroute te koop. Zoek de Pagadders en beantwoord de vragen... Als je de route ingevuld terug inlevert, krijg je een echte Pagaddermunt als beloning! Alles weten over de Pagadders? Kijk hier!

BUITEN SPELEN

De herfst is een heerlijke tijd om buiten te spelen. We hebben inulst een heel aantal buitenspeeltuinen waaronder de natuurspeeltuin in Kloosterzande en Sint Jansteen. In de bossen bij Clinge (bereikbaar van af de parking aan de Molenstraat) is een speelbos waar de kinderen kunnen ravotten en sjouwen met takken om hutten te bouwen. In Hulst kun je bij de vindplaats meer te weten te komen over de historie en geheimen van Hulst

Is het slecht weer? Overdekt zwemmen doe je bij camping de Vogel in Hengstdijk. Hiervoor dient wel vooraf gereserveerd te worden via de website, app of telefoon. Ook in Reynaertland in Hulst is reserveren noodzakelijk, eveneens via app of telefonisch, tijdens kantooruren. Je vindt de nummers terug op de website van de betreffende zwembaden. 

Iets lekkers tijdens of na het spelen...

Na al dat spelen zou je het liefst ergens neerploffen om iets lekkers te eten en te drinken. Hoe ontzettend jammer is het, vooral voor de horeca, dat dat nu even niet kan. Wat wel kan, is iets lekkers bestellen/halen om mee te nemen voor onderweg of voor een picknick. Genoeg smakelijks #inulst! Voor een koffie-to-go kun je bijna overal terecht. Verder vind je bij Morres een foodtruck met lekkers, bij Action staat een kraampje met Chinese hapjes en bij de Grote Markt bivakkeert sinds jaar en dag de haringkar van van Dijk!

Maak het jezelf makkelijk na een actieve dag en kijk eens bij onze #inulst bezorgservice. Hier vind je een groot deel van onze horeca die aan huis levert en zorgt dat jij lekker onderuit kunt zakken!  

Actief erop uit

Actief erop uit zonder of met grotere kids? De radartoren is helaas momenteel niet te beklimmen omdat daar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, maar voorlopig ook best bijzonder om van onderaf te bewonderen! Vanaf de toren kun je een wandeling maken langs de kust! Vanaf daar tot Walsoorden is ongeveer 6 kilometer. Perfect om even flink uit te waaien!

Altijd mooi (en de beste manier om het hoofd leeg te maken!) blijft een wandeling door de Clingse en Steense bossen. Als je stil genoeg bent kun je een ree of eekhoorn spotten. In de Steense bossen bij Kapellebrug vind je een trimbaan waar je naar hartenlust in de buitenlucht je spieren kunt trainen. 

Denk je Hulst door en door te kennen? Laat je tóch eens verrassen door één van de leuke wandel- of fietsroutes die je vindt op onze website en kom nog meer te weten over de historie en natuur van Hulst. Wat denk je bijvoorbeeld van de monumententocht  of een stevige wandeling over de wallen!
En vergeet de Saeftinghe, Groot eiland of Meester van der Heijden Groeve niet. Allemaal pareltjes om te bezoeken.

Neem eens de tijd om door onze website te scrollen, er is nog genoeg te ontdekken!
 

Inloggen

Nog geen inlog? Vraag aan via info@hulstnet.nl